Betrokken bij de wijk: word lid!
Het laatste nieuws

Het Web Wijkfatima.nl

Home

BWG Fatima

Nieuws

Aabe

Lourdesplein

Fatimastraat 28

St. Jozefzorg

Phoenix

De Haven

Verkeer & milieu

Archief

Links

Contact

Spread Firefox Affiliate Button

woensdag 30 april 2008 | 21:52 | Brabants Dagblad.

Eindelijk... voorbij! staat op een A4-tje dat vanmorgen huis aan huis werd bezorgd in de wijk Fatima in Tilburg. De bewoners werden hiermee op de hoogte gebracht van het nieuws dat de komst van de verslaafde heroinehoeren van de baan is

TILBURG - De opvang van verslaafde heroïnehoeren in de Tilburgse wijk Fatima gaat niet door. De nieuwe Tilburgse coalitie van PvdA, VVD, SP en GroenLinks heeft dat bepaald.
In de wijk bestond veel verzet tegen het plan van de door het vorige college voorgestelde opvang. Fatima-bewoners waren daar fel op tegen. De heroïnehoeren zouden moeten gaan wonen in een voormalige pastorie naast een basisschool en kinderdagverblijf.
Met name Lijst Smolders Tilburg maakte zich sterk voor de wijkbewoners.
Het vorige college meldde onlangs op zoek te gaan naar een andere locatie in de wijk. Het nieuwe college heeft de zoektocht nu uitgebreid tot het hele grondgebied van de stad.

Maart 2010

April 2010

Een officiële bijeenkomst voordat het huis geopend wordt is onvermijdelijk. Lekker weer en Gon Mevis verrichte een van zijn laatste handelingen als wethouder. Het ondertekenen van de beheerovereenkomst.

De volledige tekst van de overeenkomst

 

 

De eerste bewoners zijn ook gearriveerd. Als welkom had Anke namens de bewoners cakes gebakken. In de tuin werden ze met smaak verorberd. Op de foto Pascale met de medewerkers van Traverse.

Anke is helaas niet(op eigen verzoek) zichtbaar. In verband met de privacy zijn de bewoners weggeretoucheerd.

De gemeente hecht aan een invulling voor bijzondere woonvormen. Wij willen een invulling die past bij de school en crèche. Op voorhand staan wij niet afwijzend t.o.v. de ideeën van de gemeente. Nu komt er een opvangcentrum voor alleenstaande moeders met kinderen die tijdelijk hun intrek nemen in de pastorie. Door de gemeente, de woningcooperatie en Traverse is gegarandeerd dat er geen overlast zal ontstaan.

 

 

April 2008 De onderhandelingen met de gemeente en wethouder Moorman gaan zeer moeizaam. Achter de schermen, in tegenspraak met de gemaakte afspraken, gaan de voorbereidingen voor de vestiging van de dames gewoon door. Er is een brief gestuurd naar de gemeente dit te melden.
Ook de wijkraad van Koningshaven staat volledig achter "Zeg Nee Doe Mee" en heeft een brandbrief naar B&W gestuurd.
Het pand Fatimastraat 28 in Tilburg Zuid wordt vanaf eind dit jaar een opvanghuis voor vijf straatprostituees. Traverse huurt het leegstaande studentenpand van WonenBreburg. De vrouwen trekken er op kerstavond, 24 december, in.
Fatimastraat 28
Het begin van het steeds groeiende protest tegen de vestiging van vijf "dames" in de oude pastorie. Op een steenworp afstand van de school, peuterspeelzaal en aan de achterkant van st Jozefzorg. Massaal werden de bewonersavond en raadscommissie bezocht. Verslaafd en nog niet afgekickt in een woning midden tussen de kinderen en ouderen is voor de wijk onacceptabel. De onwrikbare wethouder Moorman werd door de commissie tot orde geroepen. Eerst een convenant met bewoners en instanties in de wijk, was de opdracht die zij mee kreeg van de commissie Maatschappij. Er is een actiegroep "Doe Mee, Zeg Nee" opgericht die de contacten onderhoud met de instanties in de wijk en de betrokken wethouder. Alle vragen zijn verzameld door de actiegroep en zijn in een eerste gesprek aan de wethouder overhandigd. De gemeente moet met afdoende antwoorden en garanties komen, wil er verder gepraat worden. Op het forum kan iedereen zijn zorgen uiten of mening geven, met inachtneming van de normale fatsoensnormen. De vragenlijst treft u hieronder aan. Ook kunt u een raamposter downloaden. Heeft u specifieke vragen, stuur dan een mailtje naar Doe Mee, Zeg Nee

De vragenlijst van de bewoners Verslag Bewoners 10 januari Verslag gemeente 10 januari Brief aan Mevrouw Moorman Brief April t.a.v. Mevr.Moorman Brief Wijkraad Koningshaven Notulen 21februari pastorie Brief aan fractievoorzitters Notulen overleg 20maart Bewonersbrief gemeente April Raamposter Raamposter II