Archive for the ‘parkeren’ Category

Parkeren in de wijk

zaterdag, september 29th, 2012

Reactie D66

reactie d66 t.a.v. parkeren

Een verhaal dat niet klopt

dinsdag, september 11th, 2012

Nieuw voorstel betaald parkeren in Fatima

TILBURG – De gemeente Tilburg heeft het plan voor uitbreiding van betaald parkeren in de wijk Fatima aangepast. Dat gebeurde op aandringen van wijkbewoners. De uitbreiding wordt minder groot, is nu het voorstel.

Met het groter maken van de betaald parkerenzone hoopt de gemeente de parkeeroverlast in de wijk te verminderen. Nu zetten veel bezoekers van de binnenstad hun auto er gratis neer. Ook veel mensen die in het centrum werken, gebruiken Fatima als goedkope autostalling.

Nogal wat bewoners van Fatima vonden het gebied dat de gemeente wilde invullen met betaald parkeren, te groot. De parkeeroverlast zou niet in alle straten de pan uitrijzen. Een parkeerplek dichtbij huis weegt voor hen niet op tegen de kosten voor een parkeervergunning. Want dat is het gevolg van de nieuwe parkeerregels: bewoners hebben een vergunning nodig, bezoekers een parkeerticket.

In november nemen burgemeester en wethouders een besluit over betaald parkeren in Fatima. Dinsdag 4 september volgt eerst nog een informatiebijeenkomst voor wijkbewoners. Die is van 19 tot 21 uur in buurthuis De Spil.

Parkeren in de wijk

woensdag, april 11th, 2012

De originele tekst van Anke

Betaald parkeren in heel de wijk Fatima