Archive for april, 2010

Geluidsoverlast

dinsdag, april 27th, 2010

.

Nu de woningen voor de aanleg van de zuidelijke inprikker zijn gesloopt, valt pas goed te zien dat er een immense weg wordt aangelegd.

Bijkomend “voordeel” van de sloop van de macerytte woningen is de geluidsoverlast van de koelmotoren van de Sligro. Elke nacht houden zij de bewoners uit hun slaap. Kun je nagaan wat er gebeurd als de ontsluiting naar de stad er ligt.

Spelen maaar

dinsdag, april 20th, 2010

Gestaag maar zeker, de eerste speeltoestellen staan al klaar voor gebruik. We kunnen niet wachten op de opening :-)

Wijkfatima

dinsdag, april 20th, 2010

Al Jaren praten we mee over de inrichting van het gebied rond de Piushaven, de zuidelijke inprikker (Jan van Rijzewijkstraat) en Aabecomplex. Steeds dichter komen we bij de uitvoering. Vele zullen zeggen; eindelijk. Zo ook wij, want het wordt tijd dat de plannen ook uitgevoerd worden, en wel met inbreng van onze ideeën. We worden steeds meer gezien als een betrouwbare gesprekspartner hierdoor wordt steeds beter naar ons geluisterd wordt.

Het Parochiehuis is nu in gebruik als crisisopvang. Dit heeft tot vele discussies geleid en uiteindelijk geresulteerd in een convenant waar we tevreden op kunnen terugkijken.

In de nabije toekomst liggen er nog plannen voor Jozefzorg en het Fraterhuis. Dat laatste heeft het afgelopen geleid tot een felle strijd van uit de bewonerswerkgroep waarbij we onze visie hierop tot in de gemeenteraad hebben laten horen.

De Bewonerswerkgroep is al geruime tijd actief in de wijk. De zichtbaarheid laat echter wat te wensen over. Wij zijn nu gestart met het ophangen van flyers bij bewoners, in wijkcentra, Jozefzorg en zelfs op de Basisschool, in de hoop dat bewoners uit de wijk zich beter betrokken voelen bij de wijk.

Inzet en ideeën uit de wijk zijn  bij ons zeer welkom als ook een kritisch geluid. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor de wijk.

Marcel Timmermans

Voorzitter

Hard werken?

vrijdag, april 16th, 2010

Er is gestart met de aanleg van het speeltuintje voor de oude pastorie. Nu maar wachten op het eindresultaat.

.

Wensenlijst

zaterdag, april 10th, 2010

BWG Fatima  heeft naar alle nieuwe fractieleden een wensenlijst gestuurd.

Onder de link dus:

Wensenlijst Fatima(PDF)

De Kubus

zaterdag, april 10th, 2010

Het gerucht gonst door de wijk dat de Kubus binnen afzienbare tijd geheel dicht gaat. De Twern moet bezuinigen en zou de Kubus willen sluiten. Is dit waar?

Opvanghuis geopend

vrijdag, april 2nd, 2010

Vandaag 2 april is de oude pastorie officieel geopend voor de opvang van moeders en kinderen die buiten de maatschappij dreigen te vallen.