Archive for maart, 2011

vrijdag, maart 25th, 2011

De mooie plannen voor het Aabe complex worden steeds verder uitgekleed.

Plannen Aabe verder uitgekleed

Plein Hertogstraat

dinsdag, maart 15th, 2011

De enquête voor het plein is bekend.

Uitslag onder deze link

25 maart reünie AaBe

zaterdag, maart 12th, 2011

Kent of bent u een oud-medewerker van de Aa Bé Fabriek in Tilburg? Op vrijdag 25 maart om 20.00 uur vindt er een reünie plaats in buurthuis Jeruzalem aan de Caspar Houbenstraat 9 te Tilburg. Alle geïnteresseerden zijn welkom! Entree gratis.

reünie

De reünie is het initiatief van theaterproject EELT, waarin de korte film EELT is gemaakt. De film EELT gaat over de beleving van de Aa Bé Wollen Stoffen Fabriek in Tilburg. Aan het woord komen oud-medewerkers. Zij vertellen over het eelt dat zij op hun ziel en handen opdeden, maar ook verloren, in deze indertijd moderne textielfabriek.

De film EELT wordt die avond getoond en begeleid door livemuziek in een theatrale setting. Tijdens deze avond zal filmmaker Reg Gruson opnames maken en interviews afnemen met oud-medewerkers voor een afrondend filmdocument van EELT over de Aa Bé Fabriek.

In het project EELT is betrokkenheid bij de wijk en de stad een belangrijke pijler. In de wijk Fatima staat de fabriek en vele medewerkers woonden in Jeruzalem. De reünie is dan ook tot stand gekomen in samenwerking met wijkraad Fatima en de Twern.

We hopen dat er veel oud-medewerkers en andere belangstellenden komen kijken en dat die dan in april ook allemaal naar de theatervoorstelling EELT komen.

We verzoeken iedereen om mensen uit de eigen omgeving die bij de Aa Bé Fabriek gewerkt hebben of geïnteresseerd zijn, attent te maken op deze avond en ze uit te nodigen.

Locatietheaterproject EELT

De theatervoorstelling EELT zou plaatsvinden in de Aa Bé Fabriek aan de Fatimastraat. Helaas is de fabriek niet veilig genoeg voor publieksactiviteiten en hebben we onze voorstelling verhuisd naar een gebouw in de Spoorzone, HAL 44, in de Fraterstraat. Met dit gegeven in het achterhoofd is de film EELT een laatste document van en eerbetoon aan de fabriek. De theatervoorstellingen in HAL 44 van de Spoorzone vinden plaats op:

16 april 2011 20.30 uur

17 april 2011 16.00 uur & 19.30 uur

23 april 2011 20.30 uur

24 april 2011 16.00 uur & 19.30 uur

Kaarten voor de theatervoorstelling zijn te koop via www.eeltweb.nl á € 15,00.

Wijkkrant 02-2011

vrijdag, maart 11th, 2011

Wijkkrant Koningshaven onder deze link

Werken aan de weg

dinsdag, maart 1st, 2011

De Hertogstraat en inprikker gaan op de schop. De bewonersbrieven

Wethouder Baggermanlaan

Hertogstraat