Archive for september, 2012

Parkeren in de wijk

zaterdag, september 29th, 2012

Reactie D66

reactie d66 t.a.v. parkeren

werkzaamheden Leenherenstraat

zaterdag, september 29th, 2012

De laatste ontwikkelingen onder deze link

Leenherenstraat-Mechtildisstraat sep 3012

Zit er schot in?

donderdag, september 13th, 2012

Na jarenlang stilstand en diverse ontwikkelaars lijkt het er nu op dat er eindelijk iets gebeurd met het AaBe complex. Op 10 oktober is er een inloopavond vanaf 19.00 uur op stadskantoor 1 waar Bouwinvest haar plannen presenteert.

Link  persbericht omgevingsvergunning AaBe en artikel aabe sep 2012

Weer een tegenvaller

donderdag, september 13th, 2012

De aannemer is failliet. Wat gaat er nu gebeuren? Blijft de straat in de huidige staat en moeten wij daar maar mee leven? Een voordeel is dat de kinderen rustig op straat kunnen spelen!

De bewonersbrief

12026 Leenherenstraat-Mechtildisstraat

Een verhaal dat niet klopt

dinsdag, september 11th, 2012

Nieuw voorstel betaald parkeren in Fatima

TILBURG – De gemeente Tilburg heeft het plan voor uitbreiding van betaald parkeren in de wijk Fatima aangepast. Dat gebeurde op aandringen van wijkbewoners. De uitbreiding wordt minder groot, is nu het voorstel.

Met het groter maken van de betaald parkerenzone hoopt de gemeente de parkeeroverlast in de wijk te verminderen. Nu zetten veel bezoekers van de binnenstad hun auto er gratis neer. Ook veel mensen die in het centrum werken, gebruiken Fatima als goedkope autostalling.

Nogal wat bewoners van Fatima vonden het gebied dat de gemeente wilde invullen met betaald parkeren, te groot. De parkeeroverlast zou niet in alle straten de pan uitrijzen. Een parkeerplek dichtbij huis weegt voor hen niet op tegen de kosten voor een parkeervergunning. Want dat is het gevolg van de nieuwe parkeerregels: bewoners hebben een vergunning nodig, bezoekers een parkeerticket.

In november nemen burgemeester en wethouders een besluit over betaald parkeren in Fatima. Dinsdag 4 september volgt eerst nog een informatiebijeenkomst voor wijkbewoners. Die is van 19 tot 21 uur in buurthuis De Spil.

Groot onderhoud 2013

dinsdag, september 11th, 2012

Gisteravond is een inloopavond geweest in jozefzorg over de plannen voor de Groenstraat. Bewoners waren kritisch t.a.v de gekozen oplossingen. Vele vragen zijn nog niet beantwoord. De reacties worden door de gemeente geïnventariseerd en zullen t.z.t op de site verschijnen.

De plannen: 12274 Groenstraat TB -voorlopig ontwerp SITE

Toch een brug te ver

dinsdag, september 11th, 2012

Brug Piushaven is molensteen voor Tilburg

TILBURG – De gemeente Tilburg dreigt voor een miljoen euro het schip in te gaan met de nieuwe brug over de Piushaven. Dat is het gevolg van het omvallen van het Amsterdamse aannemersbedrijf Schreuder.

Betrouwbare bronnen hebben dit tegenover het Brabants Dagblad bevestigd.

Zeker is dat het recente faillissement van Schreuder, de hoofdaannemer van het werk aan de door John Körmeling ontworpen brug, Tilburg veel geld kost. Die post kan tot ongeveer een miljoen euro oplopen. Het stadsbestuur probeert de schade te beperken bij het weer vlottrekken van het werk.

De Tilburgse raadscommissie Fysiek is maandagmiiddag in beslotenheid geïnformeerd over de stand van zaken. Twee fracties, DAT en Trots, waren het niet eens met de opgelegde vertrouwelijkheid en verlieten voor de inhoudelijke bespreking van het onderwerp de zaal.