Toch een brug te ver

Brug Piushaven is molensteen voor Tilburg

TILBURG – De gemeente Tilburg dreigt voor een miljoen euro het schip in te gaan met de nieuwe brug over de Piushaven. Dat is het gevolg van het omvallen van het Amsterdamse aannemersbedrijf Schreuder.

Betrouwbare bronnen hebben dit tegenover het Brabants Dagblad bevestigd.

Zeker is dat het recente faillissement van Schreuder, de hoofdaannemer van het werk aan de door John K├Ârmeling ontworpen brug, Tilburg veel geld kost. Die post kan tot ongeveer een miljoen euro oplopen. Het stadsbestuur probeert de schade te beperken bij het weer vlottrekken van het werk.

De Tilburgse raadscommissie Fysiek is maandagmiiddag in beslotenheid geïnformeerd over de stand van zaken. Twee fracties, DAT en Trots, waren het niet eens met de opgelegde vertrouwelijkheid en verlieten voor de inhoudelijke bespreking van het onderwerp de zaal.

Leave a Reply